Kend dit vareforbrug og hold dig inden for budget 3 years ago

Øg din profit med CalcuEasy

 

En restaurants vareforbrug kan fortælle om dens rentabilitet og kan være et af de bedste redskaber mod tab af fortjeneste. Det kan ligeledes være med til at sikre, at man holder sig inden for budget.

Selvom der kan være høj aktivitet med kunder i restauranten, kan for høje råvareomkostninger og ikke mindst driftsomkostninger være årsag til lav fortjeneste. Derfor er det afgørende hver dag, uge og måned at kende til sit vareforbrug.

Kontrol af dine råvarepriser og priserne på dine retter og menuer er afgørende for at opretholde vareforbrugsprocenter, der øger din bundlinje.

Nogle vil måske tænke, at manuel kontrol af din restaurants vareforbrug kan være en tidskrævende proces. Det kan det bestemt også være, men vi har i CalcuEasy gjort processen mere eller mindre automatisk, hvor du på få minutter kan kende vareforbruget for dagen, ugen og måneden.

I CalcuEasy regner vi dit vareforbrug ud fra antal solgte produkter. Det giver et retvisende billede om, du holder et fornuftigt vareforbrug, selvom nogle af dine solgte produkter har højere vareforbrug end andre.

 

Vareforbrug i procent

Mange restaurantejere skal holde vareforbruget mellem 28-35% af omsætningen for at være rentable. Et ideelt vareforbrug i procent findes ikke. Det afhænger mere af typen af restaurant, hvilken slags mad, der serveres og de udgifter, der yderligere er til drift.

Generelt bør restauranter beregne deres vareforbrug i procent og ikke forpligte sig til en gennemsnitlig værdi, men ikke desto mindre gælder det, at jo højere dine samlede madomkostninger er, jo højere bør dine priser på menukortet være.

Sådan ser det ud, når du importere dine salgstal til CalcuEasy. Så regner vi vareforbruget for dig!

 

Maksimer din profit

Dine priser på menukortet, dit budget og ikke mindst priserne på dine råvarer, er afgørende at holde øje med for at opretholde vareforbruget på et niveau, der øger bundlinjen. Her er nogle måder, der kan hjælpe med at holde vareforbruget på optimale niveauer:

  • Hold tæt øje med priserne på dine menuer. Selv de mindste prisjusteringer kan give afgørende positive resultater
  • Markedsfør dine mest rentable menupunkter og placér dem strategisk på menukortet
  • Ændre din menu ofte for at drage fordel af billigere sæsonvarer
  • Vær omhyggelig med portionsstørrelser og mindsk madspild. Uddan dit personale til at lave retter i korrekte mængder. Anvend her CalcuEasys opskriftsmodul, der kan bruges som undervisningsredskab.

Dine omkostninger på løn, husleje, licens til koda, m.m. er mere eller mindre faste omkostninger hver måned. Men kontrol af dit gennemsnitlige vareforbrug hver måned gør det muligt for dig at foretage justeringer for at optimere din restaurants rentabilitet proaktivt og holde dig inden for budget.

 

 

Commenting is Disabled on Kend dit vareforbrug og hold dig inden for budget