Mange i restaurationsbranchen hæver prisen på deres retter. Burde du gøre det samme? 5 years ago

Hjælper det at hæve priserne på sine retter?

En af de ældste strategier for at hurtigt at øge omsætningen, er, at hæve prisen på sine retter. Men betyder det, at du på sigt laver en rentabel forretning?

Det er næppe et nyt fænomen, at nogle restauranter og caféer tyer til at hæve priserne på deres retter i forhåbning om at øge omsætningen. Og det giver rigtig god mening. Særligt når man tænker på, hvilke udfordringer som restauranter og caféer står overfor: lave dækningsgrader, høje lønomkostninger, høj husleje, øget konkurrence om kunderne, m.m. Man kan derfor nemt tænke: ”Jeg gør en ihærdig indsats for at skabe et overskud. Mine konkurrenter hæver deres priser. Så gør jeg det samme”. Men vi mener, at der kan være andre måder at øge omsætningen på.


Inflationen spiller ind

Det er selvfølgelig muligt at komme med prisstigninger på sine retter uden at irritere sine gæster. Inflationen er uundgåelig og det er en del af forbrugeroplevelsen, at priserne stiger som følge af dette. Men det er med at være påpasselig. I en tid, hvor forbrugerne har flere muligheder end nogensinde før for at finde gode og fornuftige spisesteder, er det med ikke at træde for meget ved siden af. I sidste ende er det forbrugeren, der bestemmer og sættes prisen for høj, kan det i værste fald skade relationen med jeres kunder. For at undgå dette, er der nogle restauranter og caféer, der går i den modsatte retningen og undersøger, hvor der kan spares, så prisen på retten forbliver den samme.


Så hvad bør jeg gøre?

Det er tid til at kigge ind ad. Ind mod forretningens kerne. Det er særligt vigtigt i disse tider, hvor konkurrencen i restaurationsbranchen aldrig har været hårdere.
Optimering af madproduktion og personaleomkostninger kan hjælpe dig med at opnå rentabilitet uden at øge priserne på dine retter. Inden du begynder at optimere i dine omkostninger, kan det være en fordel at lave en foranalyse. Ved du eksempelvis hvor meget det koster dig at lave en ret med stjerneskud? I nogle tilfælde kan man få sig noget af en overraskelse, når man sætter sig og kalkulere på sine retter. Det kan være en lang og tidskrævende proces og til det kan CalcuEasy hjælpe dig. CalcuEasy er et softwareprogram, skræddersyet til professionelle køkkener. Her kan du nemt og hurtigt regne på dine retter og se, hvilke produktionsomkostninger, du har forbundet dertil. Her får du indsigt i, hvilke knapper du skal skrue på for at sikre dig en rentabel forretning. Når du får det aktuelle indblik i dine kalkulationer, kan du hurtigt få overblikket over, om der giver mening at bytte nogle råvarer i retterne ud med nogle andre. Det er også her, at man kan slippe kreativiteten løs og differentiere sig fra naboen og tilbyde noget på retten, som han/hun ikke har. Det kan i sidste ende gøre, at kunderne finder dine retter mere interessante.

Udover at det er en fordel at have et forkromet overblik over sine kalkulationer, er personaleomkostninger også en af de største poster. Det er her væsentligt at kende sin lønomkostningsprocent. Anvendes dette værktøj effektivt, vil det være med til at sikre, at ledende personale får taget højde for sæsonudsving og udsving i aktiviteten i løbet af dagen. I de seneste år er det blandt andet qua øget konkurrence, blevet populært at have åbent alle ugens dage. Et af argumenterne for længere åbningstider er ifølge en brancheanalyse fra PWC også, at huslejen spredes ud på flere dage og madspild reduceres. Man skal dog være opmærksom på, at lønomkostningsprocenten i disse tilfælde bliver taget særligt seriøst.

 

Synes du ovenstående giver mening? Så tøv ikke med at oprette en gratis prøveperiode i CalcuEasy, hvor du kan starte med at regne på dine daglige omkostninger!

 

 

No Replies on Mange i restaurationsbranchen hæver prisen på deres retter. Burde du gøre det samme?

Commenting is Disabled on Mange i restaurationsbranchen hæver prisen på deres retter. Burde du gøre det samme?