Take-away er det nye normale for restauranter og caféer 4 years ago

Det er hård tid for landets restauranter og caféer og selv det mindste fejltrin kan være årsag til fiasko. Men ændringer er påkrævet for fortsat at kunne drive forretning under covid-19 restriktionerne. Heldigvis er det i Danmark fortsat muligt at tilbyde take-away og levering. Det er bestemt en mulighed, som de fleste restauranter bør gør brug af. Og det er blot om at benytte sig af mulighederne før, der potentielt kan komme flere restriktioner til erhvervet.

Selvom mange restauranter allerede tidligere har tilbudt take-away og levering, vil det være en udfordring, hvis forretningen i højere grad omlægges til take-away.

Man bør se take-away og levering som et redskab til at holde skindet på næsen i disse svære tider. Og når vi så er på den anden side af covid-19 og restriktionerne lempes, bør man se take-away, som en del af forretningen, der forhåbentlig er med til at generere en stor del af omsætningen samtidig med, at der også kan serviceres til gæster inde i restauranten.

Når det er sagt, skal et skifte og en omlægning til take-away have stort engagement for at levere mad og en service af høj kvalitet. Det kan endda kræve mere fokus på at levere en positiv og mindeværdig oplevelse end nogensinde før. Det er nødvendigt at være opmærksom på detaljer, arbejde hurtigt og sørge for at give kunderne en oplevelse, der gør, at de vender tilbage, hvilket i særlig grad er vigtig, når de fleste af dine konkurrenter måske også vælger at omlægge til take-away.

 

Nedenfor er nogle forslag og anbefalinger, du kan bruge, når du skifter til take-away:

  1. Sikre at dine retter og menuer egner sig til at blive leveret ud af huset. Kræver nogle af retterne en særlig temperatur, konsistens, som take-away hæmmer, bør det overvejes, om det er egnet til take-away og derfor undersøges hvilke retter, der er mere egnet hertil.
  2. Lav instruktioner til genopvarmning af maden og læg det med i alle bestillinger.
  3. Opret merværdi tilbud til familier såsom menu til fire – forretter, salat, hovedretter og dessert.
  4. Vær forberedt med korrekt emballage inklusive bestik, servietter og krydderier. Løb ikke tør for poser og kasser.
  5. Vedlæg eventuelt en voucher, såsom et gavekort eller andet, som kunden skal medbringe til en fremtidig ordre, når normal spisning i restauranten igen er muligt. Det kunne også være en håndskrevet note, der udtrykker tak for deres bestilling i en svær tid.. Vær kreativ og husk, lidt rækker langt!
  6. Vær særlig opmærksom på ordreafgivelse og kontrol af ordrer for at sikre høj nøjagtighed.
  7. Spørg om særlige krav til madlavning, allergener, m.m.
  8. Vær opmærksom på, hvordan menupunkterne placeres i kasser eller poser for at sikre, at maden ser attraktiv ud, når kunden åbner op for herlighederne.
  9. Sørg for at have al nødvendig info på alle bestillinger.
  10. Inkluder en liste over fremtidige tilbud og vedlæg menukortet i alle leveringer.

Dette var kun få anbefalinger, man bør være opmærksom på ved take-away. Vigtigst af alt er at tro på det og vide, at det bliver bedre på den anden side, når restriktionerne igen aftager.

 

_____

Ønsker du hjælp til at få kortlagt, hvilke retter du bør lave prisstigninger på? Så tag kontakt til os og så en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe dig og din forretning! 

 

 

 

Commenting is Disabled on Take-away er det nye normale for restauranter og caféer