Økonomisk kontrol øger din indtjening 6 years ago

Økonomisk kontrol i din restaurant giver større chancer for overskud

Konkurrencen blandt restaurationsvirksomhederne er høj. Det er derfor vigtigt at sikre sig økonomisk kontrol og styring i en branche, hvor marginalerne er små. I dette skriv får du gode råd til, hvad der kan betale sig at holde styr på. Og sidst i indlægget giver vi dig et uforpligtende tilbud på en gratis køkkenprocentsanalyse, hvor vi kigger på, hvad du tjener på dine 10 mest solgte retter.

Her er en liste over parametre, vi blandt andet mener, man bør kigge på for at kunne øge indtjeningen:

Køkkenprocenten

  • Skarp styring af køkkenprocenten giver dig mulighed for at se, om du sælger dine madretter til den rigtige pris, om råvarepriserne er for dyre, om dine madretter er for store og ikke mindst, hvor meget mad, du efterfølgende smider ud. Holder du en fornuftig køkkenprocent, har du med andre ord hele tiden styr på, hvad der kommer af indtjeninger og udgifter. Har du en korrekt køkkenprocent, sikrer du at kunne betale dine faste omkostninger. Anvendes køkkenprocenten som et styringsværktøj, kan man ifølge PwC øge avancen med op til 12%.

Detaljeringsgrad

  • For at skabe et bedre overblik over dine omkostninger, kan det betale sig at have en tilstrækkelig høj detaljeringsgrad. I køkkenet kan du således udspecificere, hvad du har af månedlige omkostninger på råvarer fra dine grossister. Hvad har du af omkostninger på køkkenmateriel, lønomkostninger, osv. Det samme gælder dine indtjeninger: Hvad tjener du på stjerneskuddet? Ugens fiskeret? Hvad er dit månedlige salg af drikkevarer? Det er en hård-fin grænse, hvor specifik, du ønsker detaljeringsgraden skal være. Det gælder om, at det giver mening for dig!

Løbende rapportering

  • Gør dig selv den tjeneste at udarbejde løbende rapporteringer blot med enkle nøgletal som omkostninger og indtjeninger. Det kan også være en fordel løbende at ajourføre dig med din samlet lagerværdi. Når du laver rapporteringer, giver du dig selv et overblik, du ikke ønsker at være foruden. Det giver dig netop mulighed for hele tiden at sætte dig nye mål og optimere steder, hvor tingene kan forbedres. Det er selvfølgelig helt op til dig, hvor ofte du ønsker at lave rapporteringer. Det kan være ugentligt, månedligt eller kvartalvis. Men undlad kun at se på driften én gang om året.

Et fornuftigt indblik i ovenstående nøgletal sikre, at du kan reagere hurtigt på områder, hvor der kræves en ekstra indsats.

 

Få en gratis køkkenprocentsanalyse

Køkkenprocentsanalysen er dit startskud til at få et godt indblik i dine køkkenprocenter, indtjeninger og omkostninger!

Bestil gratis analyse:
Skriv til os på kontakt@calcueasy.com og skriv “Analyse” i emnefeltet. Så tager vi kontakt til dig hurtigst muligt.

Commenting is Disabled on Økonomisk kontrol øger din indtjening